La ciutat de WuHan és famosa per la seva variada gastronomia. De fet, dins de la Xina se la coneix com la capital de l’esmorzar, perquè aquí s’han creat moltíssims plats per començar el dia.

Avui he provat un parell de menjars locals. El primer es diu SanXian DouPi i es podria traduir com a “truita cruixent d’arròs i fesols amb tres delícies (porc, bolets i bambú)”. És un dels snacks més famosos i visualment sembla una lasanya, però a dins té arròs glutinós, trossos de carn, bolets i brots de bambú. No m’ha agradat massa la sensació d’estar menjant una mena de massa glutinosa i he deixat la meitat.

L’altre menjar es diu HuangJin CuiPu Ou YuanZi i es podria traduir com a “boles daurades d’arrel de lotus amb crosta cruixent”, i bàsicament eren com unes croquetes d’arrel de lotus. Estaven bones, tot i que potser amb massa d’oli. Me les han donat punxades a uns pals i me les he acabat menjant amb les mans.

Hi havia moltíssims altres menjars locals, però potser un altre dia.

La “lasanya”: lasanya lasanya lasanya

Les croquetes: croquetes croquetes croquetes

Altres botigues de menjars: tendes tendes tendes tendes tendes tendes